Krabborna 1-3(4) år

En dag på Krabborna
Här arbetar Anna E, Åsa och Louise.

Vi startar dagen med att äta frukost tillsammans i vår matsal. Där får barnen träna på att hälla, smöra, dela med mera. På avdelningen är miljö och material anpassad för barnets ålder och intresse. Det finns tillfälle att måla, arbeta med lera, öva på att klipp och klistra med mera. Varje dag har vi en samling med fruktstund där rim, ramsor, sång och sagor ingår. Vi har vår fantastiska Unni som gärna tar fram gitarren och spelar och sjunger med barnen. De barn som sover efter lunch brukar vara ute en stund på förmiddagen.

Klockan 11.00 äter vi Annelies goda lunch på avdelningen. Barnen har sina bestämda platser i två rum för att skapa en lugn och trygg matstund.

Efter maten så sover/vilar en del barn och de andra går ut i vår härliga trädgård. Vi är ute fram till mellanmål som vi äter inne eller ute beroende på årstid och väder.

En förmiddag i veckan går vi på utflykt till Kyrkberget där har olika uppdrag bland träd och berg!

Barnen på Krabborna går här tills augusti det året de fyller 4 år.

 

IMG_0345


Det lilla barnet är en naturlig upptäckare. I denna utvecklingsfas visar de intresse för allt i sin omgivning och vill undersöka och utforska varje detalj de hittar. 

De utvecklar både sin fin – och grov motorik, de älskar att klättra, springa, balansera, flytta på saker, plocka upp små saker, sätta ihop saker och att rita.